26 september 2021 buurtfeest Lotbroek

op 26 september stonden wij met onze PHB kraam in Lotbroek. Het was een mooie zonnige dag met veel bezoekers. Wij hebben weer van veel inwoners input gekregen voor ons partijprogramma. Dankjulliewel wij gaan er mee aan de slag!

8 september 2021

De mooie koeltoren op de rotonde bij de markt is al langer toe aan onderhoud. Jan kon het niet langer aanzien en is zelf aan de slag gegaan om hem van een nieuw likje verf te voorzien.

30 augustus 2021

Naar aanleiding van de facebook aanmeldingen is PHB vandaag een kleine attentie gaan uitreiken aan de geslaagden in Hoensbroek om hun te feliciteren en veel succes te wensen bij hun verdere toekomstplannen. Hieronder een kleine fotoimpressie.

2 augustus 2021

PHB feliciteert The Read Shop in Hoensbroek met hun 10-jarig bestaan. En nog heel veel succes de komende jaren.

 

24 juli 2021

Uiteraard heeft PHB geholpen bij de actie van Gebrook Sjroalt om zwerfafval mee op te halen. Op de foto een topper die 11 kilo afval had gevonden in Lotbroek.

De kraam stond dit keer in Lotbroek bij het terrein waar voorheen het MFC stond.

15 juli 2021

PHB deelt soep uit aan politie, Boa's en voorbijgangers bij het wateropvang bassin bij Otterveurdt. Blij met alle hulp om de overstroming van de buffer tegen te gaan!

11 juni 2021 de nieuwe bus van Busplus werd getoond

20 maart 2021 landelijke opschoondag

27 oktober 2020 raadsvergadering

Bijwonen van de raadsvergadering, niet in Hoensbroek (helaas) maar in Heerlen Brightlandsgebouw ivm Corona. Met dank aan dhr. Castro voor de passende mondkapjes met ons logo.

26 augustus 2020 opening Dierenvoedselbank Limburg

Jan was zeer vereerd dat hij het nieuwe pand van de dierenvoedselbank Limburg in Heerlen mocht openen. Wij zijn blij dat dit goede doel eindelijk, na veel zoekwerk, een mooi nieuw onderkomen heeft gevonden op de Oranje Nassaustraat 34 in Heerlen. 

22 januari 2020 voorlezen klein duimpje

28 september 2019 spreekuur mariarade

Wederom een interessant spreekuur dit keer op de Wijenberg. Er waren veel punten die betrekking hadden op de voorzorg maar ook op de gemeente. Aan de orde kwamen:

- de overlast (stank, vliegen) van de manege die zicht steeds meer uitbreid

- asbest signalering (zwarte puntjes)

- waarom is de brievenbus weggehaald?

- onderhoud park (wortelopdruk)

- toekomst van de flats

- ontbreken van een huismeester, hoe zit dat dadelijk met gladheid?

- verloedering door leegstand

-  overlast hangjeugd. oplossing die werd gesuggereerd: slot op de deur voor de borging ivm jeugd.

- stadsdeelwinkel terug voor paspoort en rijbewijs bij voorkeur in de bieb.

Dank aan iedereen voor de bijdrage en fijn dat er ook in oplossingen werd gedacht.

23 maart 2019 spreekuur Mariagewanden

ons tweede spreekuur leverde veel aandachtspunten op waaronder:

- overlast in de Hoofdstraat

- zorgen over de uitval op Broeklandcollege

- vragen van senioren over hulp op allerlei gebied

- melding te snel rijden op bepaalde plekken

- meldingen van foutieve bebordingen

- meldingen over zwerfvuil en nog veel meer.

Veel voor ons om op te pakken. Dank aan de bewoners die zijn gekomen.

26 januari 2019 eerste spreekuur breuker hoes

ons eerste spreekuur vond plaats in het Breuker Hoes het was supergezellig met veel bewoners van marktstraat en nieuwstraat. Veel aandachtspunten inzake het centrum, voorzieningen, verlichting, overlast van stank etc.

Zondag 20 januari was de druk bezochte nieuwjaarsreceptie van SBMG in Mariagewanden. Jan en Miriam waren hierbij aanwezig.

Expositie Funs Frissen

Op zondag 6 januari maakten Jan en Miriam een uitstapje naar Heerlerheide en wel naar dienstencentrum Vogelsanck om de expositie van de voetbalcollectie van Funs Frissen bij te wonen. Zeer bijzonder wat Funs in al die jaren heeft verzameld.

Opening buurtpunt koffiepot

Dinsdag 20 november 2018 was de nieuwe eerste open koffie in ons buurtpunt de koffiepot. Gestart werd bij de buren: het Ridder Hoenpark waar de imker een mooi verhaal vertelde over de bijen. Vervolgens werd de open koffie gehouden in de koffiepot waarbij afscheid werd genomen van Anne Schutte. Het was een leuke netwerkbijeenkomst.

Ledenvergadering

Op Maandag 19 november 2018 was onze ledenvergadering. 18 leden hadden de kou getrotseerd en waren naar het centrum gekomen. Onze nieuwe penningmeester Robert Gromotka is formeel benoemd en Monique Lempers had als nieuwe voorzitter haar vuurdoop het was een gezellige en waardevolle bijeenkomst waarin veel onderwerpen werden besproken die men belangrijk vind in Gebrook.

PHB actief voor dierenvoedselbank

Op Zaterdag 3 november 2018 was PHB actief voor de stichting Dierenvoedselbank PEO. De dierenvoeding is geschonken door Intratuin dierenvoeding in Geleen. PHB op transport voor de huisdieren van onze minderbedeelde inwoners.

Onthulling kunst Sjef Diederenpark

Op zaterdag 6 oktober 2018 was de onthulling van een fantastisch kunstwerk ter ere van Sjef Diederen in het Sjef Diederenpark. Op de rechterfoto staan onze 3 raadsleden met Xandra Goeman, de voorzitster van het Sjef Diederenpark. Het kunstwerk is prachtig en op de sokkel staan QR codes zodat voorbijgangers met hun telefoon toegang kunnen krijgen tot de muziek en fragmenten over Sjef uit de bibliotheek van L1.

De vlieger 40 jaar

Op zaterdag 6 oktober 2018 vierde de vlieger haar 40-jarig bestaan op deze lokatie. Dit werd uiteraard gevierd met leuke activiteiten op het schoolplein en een reünie. 

HAK presentatie dubbel CD

Op Zondag 22 september 2018 werd de dubbel CD gepresenteerd van Hoensbroekse luisterliedjes in Kasteel Hoensbroek. Het was een fantastische middag waarin we werden meegenomen op de reis die de deelnemers, jong en oud, tezamen hadden gemaakt om te komen tot een resultaat waar ze trots op mogen zijn. Op de foto Jan met Jolanda.

Boekenbrunch Mariagewanden

3 februari 2018 waren Jan en Miriam bij de boekenbrunch in Mariagewanden. Leuk initiatief dat jong en oud verbind.

voorleesontbijt peuteropvang De Bijtjes

25 januari 2018 had Jan het genoegen om bij peuteropvang De Bijtjes te mogen voorlezen bij hun voorleesontbijt. Jan had er duidelijk veel plezier in.

actie MFC Hoensbroek

Op 23 januari 2018 kwamen de verenigingen bij elkaar op het inloopspreekuur over het MFC. Nelly was daar namens PHB en stelde kritische vragen. PHB steunt actief het verenigingsleven in Hoensbroek.

nieuwjaarsreceptie buurtgericht werken

Op 12 januari 2018 was Jan bij de nieuwjaarsreceptie buurtgericht werken. Respect wat de vrijwilligers in hun buurten doen

Flyer verspreid in de slak dec.2017

 

Hoensbroek, 23 december 2017

Afbraak van de Slak ?

In november 2017 heeft U van Woonpunt een flyer ontvangen met als onderwerp:

“Toekomst woningen Horstplein en omgeving”

Geen onnodige investeringen maar een onderzoek naar de toekomst van deze woningen!

 

Wat betekent dit nu concreet voor deze woningen?

Als wij kijken naar de opzet van deze flyer kan Woonpunt daar alle kanten mee op.

Kortom: het is voor U als bewoner niet duidelijk of dit een positieve ontwikkeling is of niet?

 

U maakt zich waarschijnlijk zorgen en die delen wij met U!

Om meer duidelijkheid te krijgen heeft Partij Hoensbroeks Belang tijdens de raadsvergadering onderstaande vragen gesteld:

1.     Wat is de status van deze woningen?

2.     Gaat er bij dit groot achterstallig/renovatie-onderhoud een huursverhoging komen?

3.     Kan de gemeente Heerlen zich nog herinneren de handelwijze van Woonpunt bij de woningbouw rond het Aldenhof-park?

4.     Is de gemeente Heerlen het met Partij Hoensbroeks Belang eens dat de handelwijze van Woonpunt op zijn minst het vertrouwen van haar bewoners zwaar op de proef stelt?

 

Beste bewoner het zou zomaar kunnen dat de hele Slak gesloopt gaat worden!

 

Wij hebben Woonpunt een reactie gevraagd over de gang van zaken en de concrete plannen. Helaas wilde men daar geen antwoord op geven. De vraag was gaat er wel of niet gesloopt worden?

Daarop hebben we een mail naar de directrice van Woonpunt: Mw. Depondt gestuurd. Maar ook hierop hebben we vooralsnog geen antwoord gekregen.

Weet als inwoner van de Slak dat wij, vanuit Partij Hoensbroeks Belang, druk blijven uitoefenen om duidelijkheid te krijgen. We zullen U op de hoogte houden en U blijven informeren. Als de uitkomst slopen is dan willen wij als Partij Hoensbroeks Belang graag met U in gesprek gaan hoe we dit samen kunnen aanpakken, indien U tegen sloop bent.

 

Met vriendelijke groet,

Jan Horssels fractievoorzitter van Partij Hoensbroek Belang.

 

“Wij Gaan Voor Hoensbroek”


Bijeenkomst nieuwstraat Slakkenstraat

Op donderdagavond 2 november 2017 was er een bijeenkomst, georganiseerd door PHB, op de hoek Nieuwstraat/Slakkenstraat. Samen met wethouder Nico Aarts werd de verkeerssituatie (er wordt veel te hard gereden)  besproken. Veel betrokken bewoners waren hierbij aanwezig om hun problemen onder de aandacht te brengen.  De wethouder beloofde om over 3 weken hier op terug te komen. Wij blijven dit uiteraard volgen.


Expositie HAK

Op 24 juni 2017 werd in d'Engelensael (hoofdstraat 214) een mooie expositie geopend met foto's van de workshop fotografie van HAK. De tentoonstelling is tot 30 juli op zondagen te bewonderen. Jan was hierbij aanwezig.


PHB bij de Aldenhofloop

Op 18  juni 2017 was de Aldenhofloop in Hoensbroek. PHB was van de partij om extra energie uit te delen in de vorm van mueslirepen, wafels of fruit. Op de foto onze nieuwe stand mooi gepresenteerd door Fred Daamen, met dank aan Jan Horssels.


Onze Jan Roelofsen krijgt een lintje

Op 2e paasdag werd onze penningmeester Jan Roelofsen verrast in zijn eigen speeltuin. De burgemeester en wethouder kwamen om hem te bedanken voor al zijn vrijwilligerswerk en hem een lintje op te spelden namens de Koning. Jan is nu formeel lid in de Orde van Oranje Nassau.  Jan en Annie van harte gefeliciteerd met deze welverdiende erkenning.

Nieuwjaarsreceptie PHB

Op zondag 8 januari ronde de nieuwjaarsborrel plaats van onze eigen partij in het gebouw van speeltuin Mariarade. Het was gezellig om met collega partijleden de start van het jaar in te luiden. Met dank aan Jan Roelofsen voor de catering.

Jan op nieuwjaarsreceptie Mariagewanden

Zaterdag 7 januari 2017

De Stichting buurtbeheer Mariagewanden (SBMG) had een fantastische nieuwjaarsborrel georganiseerd. Ondanks het heel gladde gevaarlijke weer waren velen gekomen om samen terug te blikken op 2016 en elkaar het beste te wensen voor 2017. Uiteraard was Jan Horssels hier ook van de partij. Complimenten aan het bestuur van SBMG zij hadden het evenement heel leuk vormgegeven. Door allerlei optredens werd teruggeblikt op een succesvol jaar voor deze wijk.

PHB actief in Hoensbroek

Zaterdag 2 april 2016

Jan Horssels was op bezoek bij Handboogschietvereniging Willem Tell SC Hoensbroek. Hij kwam hier ook Wethouder de Beer tegen. Deze actieve vereniging bestaat al vele jaren in ons mooie Gebrook. Wie geïnteresseerd is in deze sport verwijzen wij graag naar hun site www.willemtellsc.nl. Hieronder volgen enkele foto's van Jan's bezoek