Waarom Partij Hoensbroeks Belang?


Middelen

Veiligheid

Jeugd

ouderen

gemeente


PHB is een jonge politieke partij, opgericht in 2014. Waarom een nieuwe partij? Wij waren ontevreden met de manier waarop de bestaande politieke partijen omgingen met de belangen van ons mooie Hoensbroek. De leden van onze partij zijn woonachtig in Hoensbroek en

betrokken bij onze woonomgeving. Wij willen graag opkomen voor Hoensbroek binnen de Heerlense politiek. “Wij gaan voor Hoensbroek” is geen loze kreet. Het geeft precies aan wat onze doelstelling is. Als betrokken bewoners van Hoensbroek gaan wij bij alle onderwerpen in de gemeenteraad na wat voor de bewoners van Hoensbroek het beste besluit zou zijn. Wij zijn geen linkse of rechtse politieke partij en zijn ook niet landelijk vertegenwoordigt. De politiek is de afgelopen jaren veel te ver van mensen af komen te staan. Bewoners voelen zich niet meer gehoord als het gaat over besluiten die ons allen aangaan. Deze vervreemding vinden wij doodzonde. Het gaat bij politieke besluiten over zaken die ons allen aangaan. Denk aan werkgelegenheid, veiligheid op straat, onderhoud van wegen en groen, voorzieningen (scholen, winkels, vervoer, medische hulp). De politiek beslist over veel van dit soort onderwerpen die u allen raken.

Wij vonden dat het stadsdeel Hoensbroek bij de verdeling van middelen niet altijd goed werd vertegenwoordigd door de bestaande partijen en dat was reden voor ons om een eigen partij op te richten met als hoofddoel: “Wij gaan voor Hoensbroek”.

 

Onze filosofie is dat lokale mensen die hun eigen stadsdeel vertegenwoordigen het beste opkomen voor hun eigen stadsdeel. Zij zijn benaderbaar voor de mensen uit hun omgeving en weten wat er leeft. Heerlen is groot en wordt steeds groter. Het risico dat de afstand tussen politiek en burgers nog groter wordt ligt op de loer. Ons antwoord hierop is zorg voor lokale vertegenwoordiging in de raad het liefst vanuit ieder stadsdeel.

 

In dit programma geven wij per hoofdonderwerp aan wat onze speerpunten zijn voor de komende jaren. Klik op het plaatje hierboven van het onderwerp dat u interesseert.